Éttermi etikett a vasárnapi Kopogtatóban

A vendéglátásban is vannak írott és íratlan szabályok, melyek továbbra is érvényben vannak, a világ változásai ellenére. A telefonhasználat például egy szükséges rossz dologgá vált, léteznek vendéglátóhelyek, ahol ezeken keresztül veszik fel a rendelést, a munkafolyamatok gördülékenysége érdekében.

A borravaló régi hagyományai már egyáltalán nem kőbe vésettek, nem elvárható, és az sem jelent feltétlenül pozitív visszajelzést, ha nem jószívvel, hanem csak illendőségből adják. Takács Tibor, a Két Tibor Kft. egyik ügyyezetője az éttermi etiketten keresztül mutatja be vasárnapi Kopogtató című műsorunkba, mennyire is változtak meg és alakulták át az vendéglátásában az illemszabályok, és melyek maradtak örökérvényűek a mai napig. Hogyan kell rakni a kést és villát ha nem kérünk többet? Kinek és hogyan illik rendelni, hova üljön a hölgy és a hova a férfi, és a nagy borravaló kérdés: adjunk e, s ha igen mennyit? Mindezekről tehát a vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődő Kopogtatóban tudhatnak meg többet a szakértő segítsége által.

fotó: femina.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!