Erzsébet napi gyűjtés a katolikus templomokban

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Árpád-házi Szent Erzsébet, a jótékony szeretet szentjének ünnepe alkalmából körlevelet adott ki, amelyet november 12-én, vasárnap minden magyarországi katolikus templomban felolvastak. Ebben szerepelt többek között egy felhívás is, november 19-én országos gyűjtés lesz a Katolikus Karitász javára.

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan minden évben országos gyűjtést rendeznek a szegények javára a katolikus templomokban. A templomi gyűjtést az egyházi karitatív munka céljaira használják fel. Az idei gyűjtést november 19-én tartják.
A november 19-i gyűjtés teljes eredményéből 40% a plébániai karitász csoportoké, ruha- és ételosztás, beteglátogatás, időseknek és nagycsaládosoknak készített szeretetcsomagok, beiskolázási és nyári táborozáshoz adott segélyek, szeretet-ebédek finanszírozásásra, 33% az egyházmegyei karitász szervezeté, és a fennmaradó rész a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász országos központja kapja. Országszerte 670 plébánián mûködik a Katolikus Karitásznak helyi csoportja, 8000 önkéntessel.

A plébániai karitász csoportok rendszeres és alkalmi segélyakcióit egészíti ki az a 19 szociális és egészségügyi intézmény, amely az országos karitász hálózathoz tartozik. Itt, illetve a Szeretetszolgálat 10 otthonában olyan ellátást kapnak a rászorulók, amelyet csak intézményes keretek között lehet megszervezni (pl. idősek otthona, szenvedélybetegek ellátása, otthoni szakápolás stb.). A karitász szó "tevékeny szeretetet" jelent. A karitász-munkában való részvétel minden hívő lelkiismeretbeli kötelessége, amelynek a rászorulókért való imádságtól, a kétkezi munkán, beteglátogatáson át, a tárgyi és pénzadományokig nagyon sokféle változata lehetséges.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!