Érik már a kastélyosdombói sör

Nem csak nagyüzemnek, hanem hobbifőzőknek is termeszt és pelletál komlót a kastélyosdombói üzem. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Heineken Hungária Zrt-vel közösen indította újra a nagyüzemi komlótermesztést Magyarországon, de a kastélyosdombói komlóból helyi sör is készül.

A nedű már érési fázisban van, heteken belül meg lehet kóstolni a kastélyosdombói helyi bisztróban, csapra verve. A palackozás drága, így egyelőre hordós kivitelben lehet hozzájutni a dombói sörhöz. A komlót hamarosan webshopban is értékesítik, hiszen az otthoni sörfőzés szerelmeseit is szeretnék kiszolgálni alapanyaggal. Magyarországon csak Kastélyosdombón működik pelletáló üzem, hiszen a komlótobozt csak pelletálás után tudja átvenni a magyar sörgyártás.

fotó: Fekete Dániel / MÖS

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!