Erdőben énekeltek a darányi iskolások

A Madarak és fák napja alkalmából országos erdei dalos találkozót szervezett az Erdő Ajándéka Erdei Iskola és Alapítvány. Ezen a napon szinte tilos volt csendben maradni erdőjárás során, ehhez tartották magukat a darányi iskolások is.

Az Énekelj az Erdőben élménynap az éneklés szárnyaló örömének segítségével kapcsolja össze az embereket a természettel. Több mint 27 ezer dalos jelezte részvételét határon innen és túl a programra. A dalos mozgalomhoz május 6-án, pénteken 10.00 órától csatlakozott a Drávamenti Körzeti Általános Iskola Darányi Tagiskolája is, hiszen mint az igazgatónő fogalmazott, ezt szinte nekik találták ki. Mózesné Cselőtei Erika a Dráva Hullámnak elmondta: rengeteg énekelni szerető gyermek és felnőtt jár az iskolánkba, ami maga is gyönyörű természeti környezetben található. Ezért kisétáltak az erdő szélére és közösen elénekeltek néhány tavaszi dalt, köztük a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt is. Az országos együtténeklés az emberek ajándéka az erdő felé a szívből jövő énekszóval, köszönetképpen az éltető forrásvízért, a tiszta levegőért, és a gyógyító növényekért.

Az igazgatónő az erdei Dalos-találkozók történetéről is tájékoztatott.
1863-ban hangzott fel első alkalommal a dalárdák éneke Sopron különleges hegyén, a Dalos-hegyen, ahol ma is emlékkő őrzi a 100 évig megünnepelt szép hagyományt. Lelkes soproni erdészek és az Árnika Erdei Iskola elhivatott közreműködésével 1998-ban a soproni Dalos-kőnél újra énekhangok töltötték meg az erdőt. Többszáz gyermek ünnepelte közös énekszóval Szent György-nap és a Madarak és Fák Napja alkalmából az Erdőt, mint minden jó eredő forrását, az üde tavaszi megújulást és a tökéletes összhangot jelentő Zene harmóniáját. 2014-ben a Hármashatárhegyen is felzendült az ének az Erdő Ajándéka Erdei Iskola szervezésében. Az iskolai és osztály kórusok egyéni bemutatkozását közös ének, majd erdei élménynap követte minden év tavaszán, egészen 2019-ig.

Az erdei dalos találkozók különleges hagyománya 2022-ben a Normafánál folytatódik, illetve országos mozgalommá válik Ének az erdőben mottóval, hogy az éneklés erejével kösse össze az embereket a természettel és a tavaszi élet-kezdettel.”

Forrás: https://erdoajandeka.hu/dalos-talalkozo/

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!