Eltűntek a vihar utolsó nyomai is a barcsi közterekről

A pénteki szélvihar átrendezte a barcsi Városgazdálkodási Igazgatóság munkarendjét és munkatervét, mondta el a szerdai Vekkerben Ungvári Zoltán városgazdálkodási igazgató. 30-40 teherautónyi ágmennyiséget szedtek össze.

Ungvári Zoltán, rádiók vendégeként mesélt arról, hogy az első telefonhívások után az ügyeletes körbejárta a várost, akkor még csak a vízre koncentráltak, aztán jöttek a hírek a fakidőlésekről. Így pénteken a tűzoltókkal közösen a közlekedés felétételeit kellett megteremteni, és a veszélyhelyzet elhárítása után, hétfőn álltak neki a feldarabolásnak és az elszállításnak. 5-6 kolléga motorfűrésszel darabolt két napon át, az elszállítással is csak szerda estére végeztek.
Pálfaluban az eső és a vízmosás okozott gondot, a szélvihar a belvárost érintette. A rendőrségnél, parkoló autók is sérültek a 100km/h széllökés során letört ágaknak köszönhetően, ezen kívül egy nagyobb káresemény volt még, a templom előtti keresztet tette tönkre egy földre fekvő gesztenyefa.
Ungvári Zoltán elmondta, a rendrakás sok energiát és pénzt elvisz. A begyűjtött ágakhoz depózás után ágdaráló érkezik 30-40 kocsinyi gyűjtött ágmennyiségről van szó, tehát kamionszámú szállításról. A combvastagságú ágakat lehet csak betárolni, de itt most nem a tűzifa mennyisége sok, csak az ágaké.

Az árok pucolás is megkezdődött, Pálfaluban pl. egy lakó, traktorközlekedés miatt tűzifával töltötte fel az árkot, s amikor az feliszapolódott elzárta a víz útját. Közben zajlik a virág kapálás, öntözés, folyamatos a fűnyírás, már hétvégén is dolgoznak, hogy utolérjék magukat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!