Eltűnik a szemét, az illegális lerakókat pedig kamera figyeli majd

Két olyan téma kapcsán kerestük meg Barcs város polgármesterét, melyek folyamatosan felmerülnek a település lakóiban. A BarcsMédiát is többen kérdezték már kamera rendszer kiépítésről és arról is, hogy milyen turisztikai fejlesztések várhatók. Ezekre kerestünk választ Koós Csabánál.
 

Április 30-ával bead Barcs Város Önkormányzata egy, a Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent „Aktív turizmus fejlesztése” című TOP_Plusz pályázatot, melynek előkészítése a Somogy Vármegyei Önkormányzattal közösen történik, ami kifejezetten a drávai szabadstrand és a víziturizmus fejlesztését szolgálja. Őrtilos, Vízvár, Heresznye és Barcs érintett ebben, tudtuk meg a polgármestertől, ugyanakkor részletek a véglegesítés után várhatók.
Március 18-án is beadott egy pályázatot a város, ami az illegális szemétlerakók felszámolását szolgálja erdőkben, köztereken egyaránt. Szemétszedés és annak elszállítása is szerepel ebben. Sőt! Térfigyelő kamerák telepítése is része a pályázatnak. Ez azt jelenti, hogy megfigyelhetők lesznek a szelektív gyűjtők, melyek környéke folyamatosan szemetes, és lim-lommal terhelt. Koós Csaba, Barcs város polgármestere úgy fogalmazott, nagyon tetemes az az összeg, amit a város fizet a Dél-Kom Kft-nek a lerakott szemét elszállításáért. A hulladékudvarban kellene ezeket lerakni, és nem a szelektív hulladékgyűjtő-edényekbe, vagy azok mellé.
Rákérdeztünk a belvárosba tervezett térfigyelő kamera rendszerre is, mint megtudtuk ez is tervezés alatt áll, tartanak az egyeztetések a Somogy Vármegyei Rendőrkapitánysággal, és ha már meglesz az első 4-5 kamerás rendszer, akkor az tovább bővíthető lesz az Országos Polgárőr Szövetség által kiírt pályázat segítségével.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!