Elkezdődött a zöldmezős iparterület infrastrukturális fejlesztés Barcson

Elkezdődött a zöldmezős iparterület infrastrukturális  fejlesztés Barcson. A közel 680 millió forintból megvalósult beruházás célja a munkahely-teremtéssel kapcsolatos gazdaság fejlesztése.

Barcs Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában is megfogalmazott stratégiai célja a munkahely-teremtéssel kapcsolatos gazdaság-fejlesztés. Ennek érdekében szükség van külső vállalkozásokra, befektetésekre, ezért fontos, hogy rendelkezésre álljon versenyképes üzleti infrastruktúra.

A településen indokolt egy különálló, nagy kiterjedésű és megfelelő infrastruktúrával ellátott iparterület kialakítására, mert a jelenlegi keleti és nyugati iparterületek magántulajdonban lévő, már hasznosított ingatlanokkal és elavult infrastruktúrával rendelkeznek.

Ebből kifolyólag Barcs keleti határában kialakításra kerül egy különálló területű zöldmezős iparterület. A projekt keretében alapinfrastruktúra fejlesztés (gáz, víz, szennyvíz csatorna, villamos energia ellátás, feltáró út építése, közvilágítás, csapadékvíz elvezetés) történik.

A 678.720.943.- Ft összköltségű, 100%-ban támogatott TOP-1.1.1-16-SO1-2017-00005 kódjelű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!