Elkezdődött az idei jegyárusítás a barcsi horgászirodában is

Január 31-ig érvényesek az előző évben váltott horgászengedélyek, így szinte mindenhol megkezdődött már a múlt héten a jegyárusítás. 2024. január 12-én, Barcson is, ahol jelenleg, közel 800 fő jelentkezését várják, bővített nyitva tartással, az első körben kiadott horgászkártyák megújításával, állami és területi jegy váltással, valamint horgászvizsgákkal.

Területi horgászengedély tulajdonképpen bármikor váltható, de a fogási naplók leadását február 28-ig meg kell tenni, annak hiányában ugyanis az államijegy vásárlás jóval költségesebb. Glaván Tamás, a Barcs és Vidéke Horgászegyesület elnöke a horgászirodán várja az érdekelteket, nyitvatartási időben, hétfő-szerda-péntek 16-18-ig.
Mint megtudtuk területi horgászengedélyt közel 250-t adnak ki éves szinten, ami a Kis-Bókra, Nagy-Bókra és a Bolhói tőzegtóra szól. Felnőtt, ifi és gyerek engedély egyaránt váltható. Természetesen váltható egyik és másik horgászhelyre is külön engedély, pl. a Kis-Bók horgászai most kb. 130 fős tábort jelentenek.

Sajnos az elmúlt évek magas vízállásai több alkalommal is ellehetetlenítették az itteni horgászatot, így csökkent a Kis-Bókra engedélykérők száma, ám maga a sport továbbra is nagyon kedvelt térségünkben és országos szinten is. Az elmúlt hét évben pl. megduplázódott a horgászok száma, a Magyar Országos Horgász Szövetségnek már 800 ezer tagja van – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán megjelent videóban. Nyitrai Zsolt a videóban azt mondta: a horgászok érdekét szolgálja, hogy a kormány megszüntette a kereskedelmi célú halászatot a természetes vizeken, visszaszorította az orvhalászatot, a MOHOSZ lett a legtöbb vízfelület kezelője, az új horgászokmánnyal egyszerűbb lett az ügyintézés, modern eszközökkel segíti a halőrzést és támogatásokat biztosít a horgászegyesületeknek.
Hozzátette, hogy a szervezettel együtt dolgozik a kormány a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián, amelyet még 2024 első felében elfogadhatnak. Ezután – a remények szerint – fokozatosan megvalósulhatnak azok a fejlesztések, amelyek a horgászok kényelmét, a szabadidő méltó körülmények közötti eltöltését szolgálják.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!