Elfelejtett erdei gyümölcsfák

Egyes erdei fafajok visszaszorulóban, eltűnőben vannak, többek között erdei gyümölcsfák is, épp ezért fafajta mentő akciót hirdetett a Dráva Völgye Középiskola. 

Minderről  Malgay Viktor, az intézményvezető helyettes nyilatkozott rádiónknak. Tanár úr elmondta, mivel a jelenség a Dráva két oldalán, Horvátországban és Magyarországon egyaránt jelentkezik, ezért a Tehnicka skola Virovitica és a KSZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma közös projektbe fogott. A cél megmenteni a vadon termő gyümölcsfákat, illetve jelen pillanatban öt fajt. Barkóca berkenye (Sorbus torminalis), házi berkenye (Sorbus domestica), madárcseresznye (Cerasus avium), illetve vadalma (Malus sylvestris) és Vadkörte (Pyrus pyraster) fákat keresnek, hogy azokról magot szedhessenek, és vetés, csemetézés után kiültessék őket. Ehhez kérik a lakosság, az erdőjárók segítségét. Aki valamely faj egyedével találkozik, készítsen róla egy fényképet és jegyezze fel a GPS koordinátáit, majd az adatokat ossza meg az iskolákkal, pl. töltse fel a honlapjukra.
A Dráva Völgye Középiskola honlapján fotókat is közöl a gyümölcsfákról és terméseikről, valamint részleteket az akcióról.  http://www.dravavolgye.hu/index.php/projektek/elfelejetett-erdei-gyumolcsfak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!