Élénk közösségi élet a német nemzetiség körében

Barcs Város Német Nemzetiségi Önkormányzata eseményekben teli, eredményes évet mondhat magáénak. Számos programot kínáltak felnőtteknek, gyermekeknek, nemzetiséghez tartozóknak, vendégeknek egyaránt, és kapcsolataik is bővültek, tudtuk meg a szervezet elnökétől.

 

Domonkosné Rippel Éva elmondta, a felnőtteket sváb bál, zenés német est a hagyományok megőrzése érdekében,  Salzburg környéki 3 napos kirándulás várta közösségépítés céljából, valamint Márton napi lampionos felvonulás, és német nemzetiségi tanösvények felkeresése Pilisszentivánon és Fekeden. A gyermekek számára Figura Ede tartott német zenés műsort, a szekszárdi német színház előadását is megnézhették, és Nikolaus rendezvények is voltak.
A hagyományőrző csoport sem tétlenkedett, a Német Nemzetiségi Egyesület Énekkara fellépéseivel színesítette a városi ünnepségeket, rendezvényeket , de több városon kívüli fellépésük is volt pl.  Bolhón, Csokonyavisontán,Teklafaluban,Pécsen, Kaposváron,Nagyatádon és fogadták a Pusztavám Német Nemzetiségi Egyesületet is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!