Egyre védtelenebbek és sérülékenyebbek a gyerekek az infokommunikáció miatt

A 2010 után születettek nagy része előbb tud használni egy tabletet, minthogy rajzolna, önállóan felöltözne vagy bekötné a cipőfűzőjét. Ugyan akkor az infokommunikációs eszközök használatával és az on-line térnek köszönhetően védtelenebbek és sérülékenyebbek, mint elődeik, sőt, mint testvéreik, hangzott el Tari Annamária pszichoanalitikus előadásán, Barcson.
 

A Deák Ferenc Általános Iskolában pedagógusok és szülők hallgatták a legfrissebb kutatások eredményeit. A technológia állandó használata azzal is együtt járhat, hogy az ember bizonyos készségeit elveszti, például a szociális készségeit. Az Alfa generáció, akik a legjobban függenek majd a technológiától, ugyan állandóan elérhetők lehetnek majd online az ismerőseik számára, a valódi találkozásokra, valódi kapcsolatokra kevesebb idejük jut majd. Pszichológiai szempontból azt jósolják, hogy az Alfák lesznek a leginkább elmagányosodott generáció, akik hiába lesznek ennyire összekapcsolódva egymással, valószínűleg nagyon egyedül érzik majd magukat.
Ráadásul a praktikus életképességeiket is elvesztik, akárcsak önbecsülésük, helyes önértékelésük és önbizalmuk. Ez utóbbi sérülése a versenyző világnak köszönhető, hisz mindenki boldognak, tökéletesnek tűnik, és ehhez hasonlítják magukat a gyermekek is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!