Egyre ügyesebbek a fiatal íjászok Péterhidán

Lassan közeledik az íjász szezon vége is, de jut még egy-egy közös program vagy verseny az októberi hónapra is. Az ifjú péterhidai nyílvessző zsonglőrök legutóbb Balatonszentgyörgyön bizonyítottak.
 

A Csillagvárban rendezett öröm-versenyre bárki nevezhetett, itt amatőrök lőttek a céltáblára, és igazából nem annyira az eredmény, mint inkább a részvétel volt a fontos. Több hasonló verseny is van országszerte, a régióban is. A péterhidai csapat volt Segesden és Nagyatádon is a szezonban, és érmekkel tértek haza. Lantos Lelle és Gida Renáta szép eredményeket produkáltak, annak ellenére, hogy csak egy éve gyakorolnak rendszeresen. A Péterhidáért Egyesület égisze alatt és támogatása mellett működő csoport, Sutyányi Ákos, Faragó Attila és Lucek Vid irányításával és ösztönzésével vasárnaponként tart közös lőgyakorlatot a hátsó udvarban kialakított pályán, de szívesen járnak bemutatókra is. Több helyre hívják őket falunapra, gyereknapi programokra, iskolai rendezvényekre, idén már 10 bemutatót és lövészetet tartottak Mezőcsokonyától Drávaszentesen át Barcsig. A Halászléfőző verseny a legnagyobb érdeklődést és tömeget vonzotta hozzájuk. A 20-25 fős társaság tagjai Babócsáról, Barcsról és Bolhóról járnak Péterhidára.
A cél a magyarság tudat erősítése és a gyermekek kimozdítása a digitális világból. Vagyis mozgás, sport és identitás építés a friss levegőn.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!