Egyre több szépség kerül ki a barcsi nyugdíjas asszonyok keze közül

Nyáron sem pihennek a barcsi nyugdíjas asszonyok. A Kreatív klub tagjai hétfőnként nem csak beszélgetni gyűlnek össze, már a télre készülnek, megkezdődött a karácsonyi, adventi ajándék készítés, sőt a gyerekrendezvényekre készítenek már meglepetéseket.
 

Kötés, horgolás, üvegfestés, dísztárgy készítés újrahasznosított anyagokból egyaránt szóba jöhet. Papír, harisnya, maradék selymek, vászonok, szakadt farmerek, régi bútordarabok és szép kavicsok, itt minden felhasználható, de babák, állatfigurák és ékszerek is készülnek.
Kelemen Jánosné, a Drávamenti Kistérségi Nyugdíjasok Szövetségének elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a járvány és a fertőzés veszély miatt most csökkent a klub látogatottsága, de még így rendszeresen találkoznak és alkotnak. Nagyon sok ügyes, ötletgazdag tagjuk van, így mindig újabb és újabb technikákat próbálnak ki. Sokuk odahaza is folytatja az alkotást. A kézműves foglalkozások sorában ott szerepel a sütés is, így sütemény és torta különlegességek is készülnek. Ezeket egy-egy nagy rendezvény alkalmával bárki megkóstolhatja. Legközelebb pogácsa mustra lesz, az augusztusi nyárbúcsúztató alkalmával.
A képen Borsosné Kalmár Márta munkái láthatók.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!