Egyre több SNI-s gyermek szeretne zenét tanulni

A Szivárvány EGYMI több mint 20 diákja vesz részt a Vikár Béla Művészeti Iskola zene illetve grafika tanszakának képzésein. Ezek a lehetőségek nagyban segítik az ő fejlődésüket és kiegészítik a gyógypedagógiai fejlesztéseket.
 

Mint arról mi is beszámoltunk, a barcsi Kadlicskó Gergely, Tóth Krisztina zenepedagógus növendéke, kiemelt arany minősítést és különdíjat kapott a közelmúltban, I. Dél-Dunántúli Regionális SNI-s gyermekek találkozóján. Gergő nyertes produkciója a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett barcsi városi ünnepségen is nagy sikert aratott.
Tóth Krisztina három évvel ezelőtt kezdett a Szivárvány EGYMI diákjaival foglalkozni, több hangszert is használnak, és zongoráznak is. Ma már 11 sajátos nevelési igényű növendéke van. Vránicsné Jancsi Erika, a művészeti iskola igazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy évtizedek óta foglalkoznak egy-egy SNI-s gyermekkel, de az utóbbi években megnőtt az érdeklődés, és az idei évtől már a grafika tanszakon is találkozni velük. Eperjesiné Pósz Tünde 14 ilyen gyermekkel foglalkozik.
A téma kapcsán a Szivárvány EGYMI igazgatónője, Androsits Bernadett elmondta, hogy a zeneoktatás segíti a figyelem koncentrációt, a zenei képességfejlesztés a kognitív gondolkodásra is hat, ez, a zenetanulás transzfer hatása. Hozzátette, ugyan ez vonatkozik a rajzképzésre is, mely a grafomotoros képességet fejleszti, serkenti a fantáziát, és közben különböző technikákat ismernek meg a gyermekek.
Mint megtudtuk a képzés SNI-s gyermekek esetén is ugyan az, csak más módszereket használnak a pedagógusok, akik közül Eperjesiné Pósz Tünde, gyógypedagógus végzettségű.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!