Egyre több, de még mindig kevés a defibrillátor Barcson

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a Seres Gépipari Kft. barcsi üzemében egy életmentő készüléket állítottak üzembe. Ez önmagában jó hír, ugyanakkor ez az első ami termelőüzemben, vállalkozásnál elérhető, és a városban sem találkozni sokkal. Épp ezért, Seres László, cégvezető az átadás alkalmával kiemelte, hogy a készülék nem csak a cégben dolgozó szakemberek biztonságát hivatott szolgálni, a barcsi lakosok számára is elérhetővé kívánja tenni.
 

Kaviczky Károly, a Barcsi Mentőalapítvány elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy jelenleg a Járóbetegellátó Intézménynek és a Szociális Központnak van defibrillátora, illetve a Mentő Alapítvány pályázatainak köszönhetően a barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központban, a DVK sportcsarnokában, illetve a Móricz Zsigmond Művelődési Központban. Ez még mindig nagyon kevés, ezért is szorgalmazták, és szorgalmazzák továbbra is, hogy minél több intézménynél álljon rendelkezésre ilyen készülék.
A defibrillátor egy életmentő eszköz, szívmegállás esetén nyújt nagy segítséget, de nem pótolja az újraélesztést. Épp ezért, bár használata egyszerű, mégis szükséges némi képzést társítani hozzá, mégpedig az újraélesztést.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!