Egymásra figyelésre, szeretetre és elfogadásra buzdítanak középiskolásaink

A két középiskola adott műsort a hétvégén a barcsi Adventi forgatag második gyertyagyújtása alkalmával. A másság, a másfajta élet elfogadása, és a jó cselekedetek is főszerepet kaptak.
 

A Dráva Völgye Középiskola 9. gimnáziumi osztálya, érzékenyítésre vállalkozott. Az egymásnak örülés egyébként sem csak kimondottan karácsonyi kuriózum kell legyen, , nem csak a karácsonyi várakozás idején kell örülni a másiknak, de legalább ilyenkor gondoljunk mindazokra, akiknek nélkülözniük kell. Velük szemben igyekeztünk érzékenyíteni a gyerekeket és reméljük  vevő erre a közönség is, mondta el a HÍD Televíziónak a helyszínen az egyik felkészítő, Borsos Szilvia tanárnő. Mint fogalmazott, főleg olyanokról szólnak a svéd versek, akik valami okból kifolyólag másként ünnepelnek, mint az átlag.  
A másokra való figyelés és a másoknak való örömszerzés vezérelte a gimnazisták egy csoportját is, akik a tavalyi pozitív üzeneteket rejtő kis plakátozások után, idén a veszíts el egy mikulás csomagot és a szerezz örömet programot ötvözték. A Barcsi Krónikának nyilatkozó Petrinovics Míra elmesélte, hogy szaloncukorra erősített kis versekkel, idézetekkel lepték meg a barcsiakat. Ezeket város szerte kihelyezték a köztereken, hogy feldobják ezzel a megtaláló napját.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!