Egyedül táncolnak odahaza a Borókások

Újra bezárta ajtajait a Móricz Zsigmond Művelődési Központ, így a művészeti csoportok tagjai sem találkozhatnak és tanulhatnak a falai között. Van, aki elköltözött, van, aki online térben folytatja és vannak, akik pihennek. Veszner Ádámné igazgató a HÍD TV-nek elmondta, a grafika tanszak átköltözött a zeneiskola B épületébe, a Borókások online térben, zenekarosok kis csoportban folytatják a munkát.
 

Szehágel Balázs a Városi Fúvószenekar karnagya arról beszélt, hogy a nagy zenekar próbái megvalósíthatatlanok, a kiszenekar, a zeneiskolások pedig, 10 fős kis csoportokban gyakorolnak. Egyik pénteken a rezesek, másikon a fafúvósok.
A Boróka Táncegyüttes tagjai hétről-hétre kapnak egy –egy kis videót, feltáncolt táncokkal, magyarázatokkal, hogy otthon egyedül is tudják gyakorolni a lépéseket, tudtuk meg az együttesvezetőtől. Kirch Zoltán hozzá tette: azért dolgoznak most, hogy se személyi, se tudásvesztés ne történjen. Minden egyes táncos fontos, épp ezért az a cél, hogy a közösséget megőrizzék. Ehhez igyekszenek mindig küldeni instrukciókat, hogy a kapcsolat ne szakadjon meg, még ha csak virtuális kapcsolattartás is lehetséges. A picik pl. már tanultak moldvai körtáncokat, ezeket folytatják most, és arra bíztatják őket, hogy a gyakorláshoz vonják be a családtagjaikat is.
Sajnos a Karácsonyvárás idén elmarad, sem fellépés, sem táncház nem várható, cserébe most Húsvétvárót terveznek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!