Egy hét múlva határidős a városi kitüntetések javaslatainak leadása

Még egy hetük van a barcsi lakosoknak, hogy javaslatot tegyenek a városi szintű elismerések odaítélésére. A részletes indokolással ellátott javaslatokat legkésőbb 2024. május 16. (csütörtök), 12.00 óráig a Barcsi Polgármesteri Hivatal Szervezési és Koordinációs Irodájához kell eljuttatni.

Barcs Város Önkormányzata a kitüntető címek alapításáról és adományozásáról szóló 9/2001. (IV.6.) önkormányzati rendeletével „Barcs Városért” kitüntető címet alapított. A rendelet alapján a kitüntető cím az alábbi három kategóriában adható: - oktatás, művészet, sport, informatika, valamint közművelődés területén nyújtott kimagasló tevékenység, - a város fejlesztésében, foglalkoztatásában, környezetvédelmében, továbbá gazdasági, integrációs téren, valamint idegenforgalom, turisztika területén végzett elismerésre méltó munka, - kimagasló karitatív, egészségügyi, szociális tevékenység. A kitüntető cím személyek, vállalatok, szövetkezetek, vállalkozók, gazdasági társaságok, intézmények, munkahelyi kollektívák, társadalmi, civil szervezetek részére adható.
A kitüntető cím adományozására javaslatot tehetnek: - a képviselő-testület állandó bizottságai, valamint azoknak tagjai, - polgármester, alpolgármester, - képviselő-testület tagjai, - személyek, vállalatok, szövetkezetek, vállalkozók, gazdasági társaságok, intézmények, munkahelyi kollektívák, társadalmi és civil szervezetek. A javaslatot részletes indokolással együtt kell előterjeszteni.
A Város Önkormányzatának legnagyobb elismeréseként a kimagasló életmű, tevékenységek és alkotások megkülönböztetett eseteiben azoknak a külföldi vagy belföldi személyeknek, akik példamutató emberi magatartásuk miatt köztiszteletben állnak, és munkájukkal, életműjükkel országos és nemzetközi viszonylatban is öregbítették Barcs hírnevét, és szolgálták a város egyetemes fejlődését, a kultúra vagy a művészet ügyét, Barcs Város Díszpolgára kitüntető cím adományozható. A kitüntető cím adományozására javaslatot tehetnek: a képviselő-testület állandó bizottságai, valamint azoknak tagjai, a polgármester, az alpolgármester, illetve a képviselő-testület tagjai, valamint legalább 200 fő, barcsi lakóhellyel rendelkező személy aláírásával bármelyik helyi polgár, részletes indoklással.
A kitüntető címek adományozásáról Barcs Város Képviselő-testülete minősített többségi döntést hoz zárt ülésen. A leírtakra figyelemmel a 2024. évre vonatkozó, részletes indokolással ellátott javaslatot legkésőbb 2024. május 16. (csütörtök), 12.00 óráig a Barcsi Polgármesteri Hivatal Szervezési és Koordinációs Irodájához kell eljuttatni.
A felhívás részletei Barcs Város honlapján is olvashatók.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!