Egy hét a környezetvédelem jegyében

Tündérkert is készült és a mozgásösztönzés is főszerepet kapott a héten a Deák-suliban. Barcs valamennyi oktatási intézménye kapcsolódott a Fenntarthatósági hét akciójához, a Kossuth Lajos utcában még az iskolarádió is része volt a programnak.

Benczéné Németh Bernadett, az intézmény igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy náluk hagyománynak mondható a Fenntarthatósági Témahéthez való kapcsolódás, hiszen fontos számukra a környezetvédelem és a fenntartható életmód. Így 2024-ben 8. alkalommal vesznek részt az akcióban, melyet április 22-ével, a Föld Napjával indítottak.
Ezen a héten látható volt egy plakát kiállítás, melynek elemeit az iskola diákjai készítették, aztán egy minikert összeállítás is csalogatott, melyet a Diákönkormányzat hirdetett meg „Zöld tündérkert” címen.
Az iskola aulájában, a központi faliújságon figyelemfelkeltő és informatív üzenetek jelentek meg, a felsősök un. (öko)kvízeket oldottak meg a Föld Napja és a környezetvédelem jegyében, de a Fenntarthatósági Témahét online tanóráján is részt vettek. Az idei központi téma a légkör volt, a levegő tulajdonságai, szennyező anyagai és azok hatása az élővilágra. E téma feldolgozása a különböző természettudományi tanórákon is zajlott a hét során.

Mindezek mellé az iskola Diákönkormányzata számos programot csatolt. Ezek egyike volt, a már említett tündérkert projekt, aztán mobilgyűjtőpontot állítottak fel a körforgásos gazdaság jegyében, az óraközi szünetekben mozgásra buzdítottak animátorok segítségével, és az iskolarádiót is bevonták a programba. Volt Föld Napja műsor, melyben a diákok verseket olvastak fel, és a zeneszámok is ehhez a témához kapcsolódtak. SuliFolyosó Szemle néven informatív plakátok segítettek érdekes tényeket közölni a Földről, és az élővilágról, de Sulizsák néven újra rendeztek használtruha gyűjtést is. Ebben az évben 1409 kg feleslegessé vált, használtruhát sikerült összegyűjteni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!