Egészségprevenciós nap a Szivárványban

Ingyenes szűrőprogramokkal, és felvilágosító előadásokkal várta hétfőn dolgozóit a Szivárvány EGYMI. 53 fő élt az első alkalommal kínált lehetőséggel. Mint megtudtuk, lesz folytatás.

 

Némethné Bojtor Beáta, az oktatási intézmény általános igazgatóhelyettese megkeresésünkre elmondta, a tavaszi fáradtság, a lelki megterhelés látszott a pedagógusokon, és a technikai alkalmazottakon is. Megnőtt a táppénzen töltött idő, a kollégák is egyre gyakrabban érkeztek betegen, és nem mindenki jutott el orvoshoz. Ezért az intézményvezetés úgy döntött, házhoz hozzák a vizsgálatokat. Elképzelésükkel megkeresték a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központot, ahol nagyon pozitív volt a fogadtatás. dr. Kisimre László igazgató, ezúttal is elmondta, hogy szívesen települnek ki bárhova a prevenció jegyében, ha hívják őket. Vagyis az igény és a szolgáltatás találkozott.
Volt vérvétel, ezen belül pajzsmirigy tevékenység ellenőrzés és PSA vizsgálat is, de nem csak a vércukrot mérték, hanem pl. testtömegindexet és vérnyomást is, valamint EKG vizsgálat is zajlott. Az eredmények a napokban érkeznek meg, de már mindenki a folytatást várja.
Az áprilisi prevenciós napot májusban és júniusban újabb követi. A szűrővizsgálatok mellé mindig előadásokat is szerveznek. Most, ezen az április 22-i prevenciós napon a vitaminok és ásványianyagok szerepéről és fontosságáról esett szó, de májusban pl. a menopauza, a csontritkulás, és a derékfájdalmak kapnak főszerepet, júniusban pedig majd a lábon kihordott betegségek vagy épp a magánterápiák ártalmai és a vény nélküli gyógyszerek lesznek középpontban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!