Egész napos horvát hagyományőrzés Vízváron

Május 14-ére, egész napos horvát rendezvényt szervez a vízvári nemzetiségi csoport, melyre hivatalos a barcsi Podravina Együttes is - mondta el Csende Jánosné, a Barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke a Dráva Hullám Melózáró című műsorában hétfőn.

 

„ Dráva menti kapcsolatok az Európai Unióban” címmel várják a vendégeket a nemzetközi eseményre. A vízvári elnök asszony nagyon jó kapcsolatokat ápol a szomszédos horvát településekkel, így azok is képviselik magukat. Legutóbb pl. a gyerekek találkoztak Horvátországban, akkor a magyarok horvát műsorral, a horvát gyerekek magyar műsorral álltak színpadra.”

A Barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta azt is, hogy március másodikán Gyurgyevácon járt a hagyományőrző csoport, ahol a horvátországi Szentgyörgyvár rendezett nemzetiségi találkozót. Ezt követően Drávasztárára utaztak, ahol Húsvét utáni szombaton rendezik a hagyományos kulturális találkozót. Most pedig Sellyére készülnek, ott május 21 lesz a horvát nap, 22-én pedig országos zarándoklaton vesznek részt, melynek ezúttal a helyszíne Máriagyűd.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!