Drávaszentesi a megye legmagasabb elismerését átvevő népzenekutató, és barcsi az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetettek egyike

A pecsétjog és a megyecímer adományozásának 523. évfordulóján, január hatodikán, csendben ünnepelt Somogy megye, tegnap viszont megtartották a megemlékezést és az elismeréseket is átadták Barcson, a Széchényi Ferenc Gimnáziumban megtartott ünnepi közgyűlésen.
 

Az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntető címek egyike Barcsra került, az ipari értékként és helyi védett épületként is ismert Barcsi Malom kapta az aranyozott plakettek egyikét. A megyei közgyűlés döntése értelmében a megye legmagasabb elismerését, a „Pro Comitatu Somogy” kitüntetést id. Tengerdi Győző, balatonkeresztúri nyugalmazott pedagógus, népzenekutató, népzenész, karnagy vehette át, aki köszönő beszédében barcsi kötődéséről, Drávaszentesen töltött gyermekéveiről is beszélt. A vele készült interjú a hétfői Barcsi Krónikában hallható, az ünnepi közgyűlés vágatlan felvétele pedig a BarcsMédia Facebook oldalán tekinthető meg.
 

Somogy Polgáraiért Díjban részesült:
Bántó Zsuzsanna Magdolna, a fonyódi Mátyás Király Gimnázium nyugalmazott igazgatója
Bodó Imre József nyugdíjas agrármérnök, helytörténész, Góz Mihály József, a Buzsáki Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, Máj Péter a somogyi huszárok hagyományőrzője, a Marcali 3 Tenor, Mocz András, a somogyszobi Mocz és Társa Magánerdészet Kft. tulajdonosa, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke, Rigó László, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Műszaki és Üzemeltetési Osztályának vezetője Szabó Sándor, a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium nyugalmazott igazgatója, Tóth Gergely, a siófoki CE Hotels & Resorts ügyvezetője, és a szentbalázsi Zselici Rózsakert Idősek Otthonának Kollektívája.
A megye vonzerejének növeléséhez és népszerűsítéséhez nagymértékben hozzájárult a Barcsi Malom, Deák Varga József életműve és a marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom, ezért számukra az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntető címet adományozta a Somogy Megyei Közgyűlés.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!