Dráva félmaraton Janota Zoltán sikerével

Egy év szünet után ismét megrendezte Heresznye önkormányzata a Dráva félmaraton futóversenyt, melyet Horvátországból, Viroviticáról érkezett futók tették nemzetközivé.
 

Horváth Gábor sportreferens beszámolója alapján, a tizenegyedik alkalommal rendezett versenyen huszonöt férfi és tizennégy női versenyző rajtolt el Barcsonról, a Városháza elől. Hamar kialakult egy hat fős élboly, amelyet a nagyatádi Janota Zoltán, a budapesti Szécsényi Ádám és Galyó Csaba, a pécsi Tóth Mihály, a komlói Csörnyei Csaba alkotott. Velük tartott Csörnye Csabáné, Nelli is. Az utolsó kilométerek Janota Zoltánnak sikerültek a legjobban, így ő ért elsőként a célba, a két budapesti futót – Szécsényi Ádámot és Galyó Csabát megelőzve. A női mezőnyből kiemelkedett a komlói Csörnyei Csabáné az 1:29 perces idővel. Nagy Rita (Pécs 1:47) lett a második, Kasellák Andrea (Pécs 1:48) a harmadik helyen ért célba.
Két betétfutamot is rendeztek: Bolhó és Heresznye között 3.8 km és Heresznyén 800 m-es távon. A két falu között 13-an indultak, Fridrich Soma (Bőszénfa 12,10) és Szarka Janka (Barcs 14,32) lett a befutó, míg a legrövidebb távon 22-en rajtoltak, és Gál Márk (Heresznye 2,55) valamint Zekolláj Dzsesszika (Bélavár 3,06) lett az első.
A félmaraton legidősebb résztvevője a barcsi Szabó József, a legfiatalabb versenyző az élete első félmaraton versenyét teljesítő kadarkúti Gombócz Izabella volt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!