Drágulnak a pékáruk

10-15 százalékos áremelést valószínűsítenek a szakértők a péktermékek esetén. Az alapanyag-, energia- és munkabérköltségek emelkedése mellett az afrikai sertéspestis is oka annak, hogy 3-5 forinttal növelik a liszt átadási árát a malmok január végétől - írta a vg.hu.
 

Bár búzából tavaly jó átlagos volt a termés, annak minőségét ismét nagyban befolyásolta a fuzárium nevű gombafertőzés. A malmoknak így gyakorta keresni kell azokat a tételeket, amelyek minden szempontból megfelelnek az egészséges élelmiszer követelményeinek. Ez persze az árakat is felhajtja. Emellett az afrikai sertéspestis is befolyásolja a malmok helyzetét, amelyek igyekeznek akár olcsóbban is túladni a felhalmozott korpakészletükön, ami szintén csökkenti az eredményességüket, fogalmazott a KaposPont.
A barcsi, Barcs környéki pékségek többsége is pár hét múlva rukkol elő az emelt árakkal, de vannak olyan termelők és vállalkozók, akik év közben, egyesével változtatják a termékek ellenértékét, így náluk nem jelentkezik a sokkoló hatás.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!