Döntőbe jutott szólótáncosok Barcsról

“Majnik Fotó”

Barcsi táncosok is részt vettek az Országos Szólótáncfesztivál válogatón Székesfehérváron a hétvégén. A Vránics Eszter és Orsós Péter páros tovább jutott a döntőbe.  
 

Szeptember 25-én rendezték meg a 25. Országos Szólótáncfesztivál válogatóját Székesfehérváron, míg másnap Jászberényben. A két helyszínen közel 50 produkcióval indultak a jelentkezők, ezekből 12 páros, és 17 férfi szóló versenyszám jutott be az országos döntőbe, mely október végén lesz Békéscsabán. Két kötelező és egy szabadon választott tánccal lehetett nevezni. A barcsi Orsós Péter-Vránics Eszter páros szennai és mérai táncokat mutatott be a kötelező részben, majd szabadon választottként Bálványoscsabai román táncokat. A produkciókat 5 tagú, a néptáncmozgalomban elismert, kiváló szakember értékelte.
Ilyenkor a tánc mellett nézi a zsűri a megjelenést, a viseletet, a színpadi viselkedést, és az egymással való kommunikációt is. Mindezeket jónak értékelte a grémium, így továbbjutott a barcsi Borókás páros. Eszter, az első Aranygyöngyért, Orsós Péter, az első Aranysarkantyúért fog versenyezni a döntőben. Ezt a díjat, mely a néptáncmozgalomban az egyik legnagyobb elismerésnek számít, háromszor lehet elnyerni, a harmadik után már örökös elismerés lesz.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!