Dobogós nagynyárádi szereplésen a barcsi német hagyományőrzők

A Barcsi Német Nemzetiségi Önkormányzat is képviselte magát a Nagynyárádon rendezett Gasztro- és Nemzetiségi fesztiválon. A hagyományőrző csoport nagy sikert aratott a fellépésen is, az általuk készített étel pedig dobogós lett.
 

Harmadik helyen végzett a barcsi egyesület asszonyai készítette sültcsülök-kolbászoskáposztaágyon étel, egy roma lecsó és egy pacalpörkölt mögött a hétvégén, Nagynyárádon. A helyi német nemzetiségi önkormányzat és egyesület valamint a Gandhi Gimnázium három éve rendezi meg a hagyományőrző találkozóját. A barcsi csoport 25 fővel vett részt az eseményen, ahol kilenc csapat mérte össze tudását, de mint fogalmaztak a hangsúly itt a találkozáson van és nem a versenyen.
A barcsi és a nagynyárádi német nemzetiségi önkormányzatok kapcsolata már hat éves múltra tekint vissza, ám eddig a barcsiak a Kékfestő Fesztivált látogatták, az idén a járvány miatt elmaradt. A gasztronómiai találkozót is épp csak az utolsó pillanatban sikerült megszervezni, így kétszeresen is öröm volt a viszontlátás, mondta el szerkesztőségünknek Haga Ferencné, a Barcsi Német Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!