Diákolimpiai elismeréseket kaptak barcsiak

Büszkén számol be közösségi oldalán és honlapján is a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, és a Széchényi Ferenc Gimnázium is arról, hogy a Diákolimpia legaktívabb elismerései közül egy-egy hozzájuk került. A sportiskolának egyik pedagógusa, a gimnázium esetében pedig, maga az intézmény került az élre.

A Diákolimpia honlapján részletesen is beszámolnak az idei megyei díjátadóról, ahova a legaktívabb és legeredményesebb pedagógusokat és iskolákat hívták.
9 testnevelő kapta meg munkájáért a megyei diáksportért díjat:

Horváthné Ferenci Valéria, Barcs

Dergecz Dezső, Csurgó

Szentiványi Gábor, Dél-Balaton

Csapó Gábor, Kaposvár

Répási Hajnalka, Kaposvár Városkörnyék

Horváth Zoltán, Marcali

Galó Tibor, Siófok

Szabó Sándor, Tab

Gurbács Zoltánné, Nagyatád

Somogy Vármegye 2022/2023-as tanév fiatal testnevelője díjat Kolumbán Kristóf kapta.

A vármegye legaktívabb általános iskolái között a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola, a Balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola, és a Berzence, Kavulák János Általános Iskola végeztek az első 3 helyen.

A középiskoláknál a Barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, és a Nagyatád, Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakképző Iskola nyerte el a vármegye legaktívabb iskolája címet.

Horváth Gábor, Barcs város sportreferense a hír kapcsán közösségi oldalán arról számolt be, hogy az elmúlt tanévben negyedmillió nevezés érkezett az ország legnagyobb tanulmányi versenyére. A sportágakat tekintve továbbra is az atlétika a legnépszerűbb a labdarúgás és a kézilabda előtt.

Diákolimpia versenyek rendezésében a kilenc Diáksport Bizottságban 220 alapszintű verseny került lebonyolításra Somogy Megyében, amelyen 145 iskola vett részt 2032 fővel.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére a DIÁKOLIMPIA országos díjazása mellett megyei szintű díjátadást is rendeztek. Kaposváron Huszti Gábor, Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Körmendiné Hajdu Gyöngyi, a Somogy Megyei Diáksport Szövetség elnöke és Farkas Szilárd, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Régió vezetője adta át a jutalmakat.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!