Diáknak, pedagógusnak egyaránt szüksége van feltöltődésre

A szabadidő hasznos eltöltése, a közösségépítés a koronavírus idején is fontos minden oktatási intézményben. Ezen a téren nagy segítség egy-egy kötetlen program az osztályban vagy egy-egy verseny.
 

Az idei versenyek az iskolákban online térben zajlanak, mondta el a HÍD TV vendégeként a Dráva Völgye Technikum igazgatóhelyettese, Borsos Szílvia, aki utalt pl. a kimondottan természettudományos jellegű „ Ifjú tudósok „ versenyére, melyet a DVK tanulói szívesen választanak, és más megkeresések is érkeznek az iskolához, de ezek mind egy egészen új hozzáállást kívánnak, így nem tudni hányan élnek a lehetőségekkel. Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny erdészeti - vízügyi ismeretekkel majd tavasszal lesz, még nem tudni milyen formában, de az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első fordulójának feladatlapjait megkapták az intézmények.
Borsos Szilvia beszélt két nyertes Erasmus pályázatról is. A német nyelvű a gyógynövények tematikájára épül, az angol a jövő kérdéseit járja körül, a környezetvédelemtől a globalizáción át. Most minden iskola a saját programjait valósítja meg első körben, melyekhez nem szükséges az utazás, és reménykednek benne, hogy tavasszal megvalósulhatnak a találkozások a külföldi partner intézmények diákjaival is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!