A Deák suliban már a nyárra is készülnek

Két vándor tábort szervez az idei nyárra a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola. Bár még jelenleg is tart a jelentkezés a vándortáborokba; április 30-ig száz szabad turnusra várja az érdeklődő diákok és pedagógusok jelentkezését a Vándortábor Program, a barcsi oktatási intézmény az elsők között jelentkezett, és foglalt időpontokat.

Benczéné Németh Bernadett, az intézmény igazgatója tájékoztatta szerkesztőségünket az idei lehetőségekről. Eszerint az Erdei Gyalogos Vándort már 6. alkalommal, a Bringás Vándort pedig 5. alkalommal sikerült meghirdetniük. Mint fogalmazott, az elmúlt években számtalan csodálatos helyet barangoltak be gyalog vagy két keréken, többek között Vasi hegyhát, Mecsek, Pilis, Dél - Zala, Bakony, Zemplén, Felső - Tisza, Alpokalja - Fertő táj szerepelt a célpontok között. Idén az Erdei Vándorok a Zemplénben túráznak, a bringások pedig a Pannonhalma - Szigetköz útvonalat veszik célba. A táborok minden évben jól sikerültek, és akik egyszer belekóstoltak, szinte biztosan visszatértek. A gyalogos csapat már maximális létszámmal, 36 fővel várja az indulást, a bringásokhoz még lehet jelentkezni- akár nem Deákosoknak is.

2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indították útjára hazánkban a Vándortábor Programot, amelynek során a táborozók zarándokolva vagy két keréken, vízen vagy erdőben fedezhetik fel hazánk legkülönlegesebb tájait, idén új útvonalakon is, olvasható a program tájékoztatójában. A vándortáborok célja, hogy a sporton és a természetjáráson keresztül egészség- és környezettudatos életmódra ösztönözzék a táborozókat. A Miniszterelnökség kiemelte, a program eredményességét jelzi, hogy tavaly nyáron több mint 17 ezer felnőtt és gyerek vett részt a táborokban, így idén is hasonló érdeklődésre számítanak. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!