Darányban kezdődött a Pünkösdi Egyház centenáriumi ünnepségorozata

Száz évvel ezelőtt adták át Magyarországon az első pünkösdi imaházat, mégpedig Darányban, és az egyház működésének indulása is köthető ehhez a településhez.

Magyarországon a pünkösdi hitet az első világháború után az Egyesült Államokból hazatérők terjesztették el. Darányban, a Clevelandből hazatért Szalai József és felesége, Lídia, beszélt rokonaiknak és barátaiknak a Szentlelket adományozó Istenről. Nekik köszönhető az első imaház megépítése is, mely a mai napig a helyi pünkösdi gyülekezet otthona.
A Magyar Pünkösdi Egyház beszámolt arról, hogy a százéves évfordulóról ünnepséggel emlékeztek meg szombaton. Először emléktáblát avattak a darányi imaház falán, majd emlékkövet a falu főterén, végül jubileumi istentiszteletet tartottak. Az eseményre Budapestről, Pécsről, Kaposvárról és más településekről is érkeztek, az imaház falára elhelyezett emléktáblát pedig, az alapítók unokája, Pataky Albert lelkész avatta fel, aki a nagyszülei előtt is tisztelgett ezzel.
A közlemény szerint centenáriumi ünnepségsorozat indult az új elnökség kezdeményezésével, mely az evangélium hirdetése mellett, a gyülekezeti életet helyezi a középpontba, és célja a lelkipásztori közösségek építése, a társadalmi szerepvállalás fokozása.
A több társegyházat tömörítő Pünkösdi egyház jelen pillanatban is kiveszi részét a szociális feladatellátásból, országszerte működtet oktatási, valamint bentlakásos és nappali ellátó szociális intézményeket, amelyek több tízezer ember ellátásáról gondoskodnak nap mint nap.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!