Daganatszűrés, szív és érrendszeri vizsgálat valamint tanácsadás Barcson szombaton

Nem javult az elmúlt évtizedekben a szűrési megjelenés. A lakosság egy része rendszeres szűrésre járó, a másik része nem hajlandó, mert értelmetlennek látja, pedig a daganatos megbetegedés gyógyítható, ezt kellene tudomásul venni.

Az egészséges életmódra nevelést az óvodában kell kezdeni és el kell érni, hogy az iskolában megtanulják a gyerekek a helyes táplálkozás alapjait, megtanulják hogy kell élni, milyen szűrővizsgálatok vannak és azokra milyen rendszerességgel kell járni. A prevenció tudatosítása  több generációs gond és feladat, mondta el szerkesztőségünk vendégeként dr. Kisimre László igazgató főorvos, amikor a május 13-ai nyílt napról és az ingyenes szűrésekről tájékoztatott a Dráva Hullámon. Mint mondta, nincs országos regiszter, így nem tudni a térségből hányan és milyen vizsgálaton vettek részt, és kik azok, akiknek szűrésre kellene menniük. Tény, a barcsi nőgyógyászati szakrendelésen évek óta 2000 beteg vesz részt szűrésen, ez azt jelenti, hogy a reproduktív lakosság csupán 50%-a figyel magára.
A döntések során azonban vegye mindenki figyelembe azt is, hogy a későn felismert daganat óriási teher a társadalom és az egészségügy valamint legfőképp a család számára.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!