Cudarul elbánt Barccsal a vihar

Ezúttal nem sikerült megúszni a tomboló idő rongálását Barcson. Párt órára leszakadt az ég, a legnagyobb rongálást a városközpontban okozta a vihar.

 

Egymást érték a házi videók a közösségi portálon kora este Barcson, melyek a szakadó esőt és az egyre nagyobb vizesterületeket mutatták be. Aztán a jég, az eső, és a szél elmúltával már fotó sorozatokat osztottak meg az emberek. A Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársai azonnal megkezdték a kárelhárítási és mentési munkálatokat.
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztályától kapott információk szerint a Dési Huber utcába szivattyúzni mentek a tűzoltók, a Köztársaság és a Bajcsy utcákban kidőlt fákhoz, és fűrészelni kellett a MÁV pályaudvarnál, a Sétatér játszóterén, a Hősök terén, az Erkel Ferenc utcákban egyaránt. A nagy fatesteket a tűzoltók, az összes többit a városgazdálkodás munkatársai darabolták és húzták félre, hogy biztosítsák a gyalogos, kerékpáros közlekedést és a közút járhatóságát.
Az egyik leglátványosabb, és legnagyobb fadőlés és károkozás a katolikus templom előtt történt, ahol a gesztenyefa épp a homokkőből készült keresztre dőlt. Ezzel ez a szakrális köztéri alkotás már csak múlt lesz, hisz nem csak darabokra tört, de javíthatatlan is anyagánál fogva.
Ungvári Zoltán a helyszínen úgy nyilatkozott, hogy amit lehetett, azt azonnal megtettek ők is, és a tűzoltók is, a veszélyhelyzet elmúlt. Folytatás és romeltakarítás szombaton reggeltől. Jó hír, hogy személyi sérülés nem történt és nagyobb anyagi kár is csak abban a családi házban keletkezett melynek tetőszerkezetét megbontotta a szél.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!