Csütörtökön közmeghallgatás lesz Barcson

Csütörtökön, ebben a hónapban immár harmadszor ülnek össze a barcsi képviselők, hogy áttekintsék a költségvetési tervezeteket. A február 27-i rendkívüli ülésen végleges döntés születhet az idei költségvetésről, ezt megelőzően 15 órától pedig közmeghallgatást is tartanak. Az ülést felvételről, 18 órától közvetíti a Híd Televízió.
A közmeghallgatásra ezúttal is várnak a barcsi képviselők minden érdeklődőt, és várják az építő hozzászólásokat, javaslatokat.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján azonban tömeges részvételtől nem kell félni. A jelenség nem egyedi. Szinte minden településen formalitássá válik a lehetőség, mellyel nem élnek az ott élők. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége a közelmúltban fogalmazta meg, hogy az önkormányzatok és a helyi lakosság nem kezeli kellő előrelátással és tudatossággal a helyi demokrácia és helyi nyilvánosság szempontjából kiemelten fontos közmeghallgatások kérdéskörét. Szinte alig van település, ahol proaktívan és hatékonyan kihasználnák a közmeghallgatás által biztosított párbeszéd lehetőségeit – holott ez az esemény a partnerség egyik alapja lehetne. A lakosság tapasztalatai, szakértelme és a tőlük származó visszajelzések figyelembevétele ugyanis alapvető részét képezik a hosszútávon sikeres és fejlődő településfejlesztésnek. Ezért lenne szükség arra, hogy ezeket a tapasztalatok megosszák az érintettek egymással.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!