Csütörtökön kezdődött a barcsi roma nap

Szombaton tartották ugyan a barcsi roma napot, de már csütörtökön megkezdődtek az előkészületek. Tatai Ferenc  a nemzetiségi önkormányzat elnöke szerkesztőségünknek elmondta, az idei évben is hirdettek főzőversenyt, melyhez minden alapanyagot az önkormányzat biztosított, ezért disznóvágással indultak az események, csütörtökön. 

A feldolgozott sertésből biztosították a rendezők a főző versenyhez a húsárut. A Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat gondoskodott a hús mellett a hagyma, a fűszerek egy része valamint a főzéshez szükséges fa beszerzéséről is. Szombat reggel fél nyolckor 12 csapat fogott hozzá az ételek készítéséhez. A versenyen helyi és környékbeli társaságok is indultak. A pontozók végül a babócsai csapat versenymunkáját értékelték a legjobbnak, másodikak lettek Kerényi György és társai, a harmadikok pedig Halász György József és barátai.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!