Csúcs volt az idei Mustármag a tábor

Az idei augusztusban 14. alkalommal rendezték meg a barcsi hittanos gyermekek számára a Mustármag tábort, mely minden szempontból CSÚCS volt.  A koronavírus elleni óvintézkedések miatt, a résztvevők számát tekintve és a hangulat okán is.

A jelenlegi ifjúsági szervezők gyermekkorát is meghatározó élményekkel gazdagította valaha a Mustármag tábor, mely már az első években kinőtte a plébánia udvarát, és szinte már Drávatamási lett az állandó helyszíne. Vucseta Panna a szervezők egyike úgy fogalmazott, hogy mivel gyermekként rengeteg örömet szerzett nekik a Mustármag Tábor, ezért szerették volna ezt az jókedvet, vidámságot a következő generációnak is továbbadni, és egy kicsit jobban elmélyíteni a fiatalabbak kapcsolatát Istennel.

A 23 tagú szervező gárda az elmúlt években, különösen az elmúlt hónapokban egy nagyon jól együttműködő, fantasztikus csapattá vált, valamint nagyon sok segítséget kaptak a szervezők a lelkes szüleiktől is, így a közös munka is gördülékenyebben ment. Mint megtudtuk, igazán különlegessé tette ezt a tábort, hogy a szervezőkön kívül idén 67 gyermek/fiatal vett részt a táborban, ami azt jelenti, hogy az előző évekhez képest sokkal többen jelentkeztek a Mustármag Táborba. Vucseta Panna azt is elmondta, hogy a hagyományos programok mellett (mint például éjszakai túra, közös zenélések, körmenet, vagy sportjátékok) volt egy előadás is, melyen Kisiván Csaba atya szólította meg az idősebbeket, Sass Rudolf - Rudi atya pedig a kisebbeket, így mindkét társaságnak lehetősége volt lelkiekben is épülni. A visszajelzések alapján sok táborozónak tetszettek az együtt töltött napok, s ez igazán nagy lelkesedést ad a szervezőknek ahhoz, hogy folytassák ezt a sokszor nehéz, ám gyönyörű munkát.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2021. február 22.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!