Csak jó húsból lehet jó kolbászt, hurkát készíteni a böllérek szerint

„Nagy csodák nincsenek, mert ha valaki nagy csodákat akar csinálni, az általában nem jó.” – így vélekedik Repa László böllér, a Darányi Böllérverseny egyik résztvevője, akit arról kérdeztünk, hogyan is készül el egy jó hurka vagy kolbász.

A böllér elmondása szerint mindennek a titka a jó minőségű és friss sertéshús és a jó fűszerezés. Fontos, hogy az alapanyagok hazaiak legyenek, és a feldolgozás során olyan összetevőket használjunk, melyeknek ismerjük az eredetét, illetve az sem baj, ha saját termesztésű paprikát vagy magunk tenyésztette sertés húsát dolgozzuk a kolbászba. Repa László elmondta: a sertéshúsnak újra nagy a kereslete Magyarországon, egyre népszerűbbek a füstölt áruk, sokan keresik a háztáji szalonnát, kolbászt és a sültnek valót.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!