Brüsszeli továbbképzés az uniós versenyekre felkészítőknek

Rövid, de annál hatékonyabb pár napos utazáson vehetett részt Csokor Réka, a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium igazgatója, Belgiumban. Az út, egy a világjárvány előtti meghívás teljesítése volt.
 

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament Magyarországi képviseletének meghívására 40 magyar pedagógus vett részt szakmai továbbképzésen Brüsszelben. Olyanokat hívtak és vártak, akik Európai uniós vetélkedőkre készítettek fel diákokat az elmúlt években.
A kint tartózkodás ideje alatt felkeresték az Európai Bizottság Látogatóközpontját, ismerkedtek az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével, előadást hallgattak a dezinformáció elleni küzdelemről, az oktatás kihívásairól, vagy, hogy mit lehet tenni az éghajlat változás következtében kialakult helyzetekben vagy azok ellen. Jártak az Európai Parlamentben, találkoztak képviselőkkel, és ismerkedtek a parlament ifjúságnak szóló programjaival. Csokor Réka szerkesztőségünknek elmondta, hogy a szakmai program mellett este jutott idő megkóstolni a belga gofrit és sült krumplit, megnézni a város nevezetes pontjait, a gyönyörű főteret a Grand Place-t, vagy a Királyi Palotát is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!