Böllérjózanító, mészáros torta és krumplis-kolbász 12 csapat véres csatájában Darányban

12 csapat vágott és dolgozott fel disznót Darányban az idei böllérnapon. A kedvező időben volt idő egymással is beszélgetni, egymást ugratni és az ételek is jobb hangulatban készültek. Volt minek, hisz hurkát, kolbászt, sült húst, és toroskáposztát is értékelt a zsűri, akárcsak reggel a hagymás vért. Érkeztek versenyzők Csokonyavisontáról, Vízvárról, még Budapestről és Horvátországból is, de a többség a környező települések képviselői voltak.

Ők azok, akik nem először böllérkednek Darányban. A Szulokiak pl akik már egyszer elnyerték a vándorkupát két év kihagyás után új étekkel érkeztek, igaz ez nem tetszett a zsűrinek, viszont a tálalásban ők lettek a legjobbak.
A ladiak böllérjózanítóval, mészáros tortával és krumplis-kolbásszal készültek. Az első pogácsákat és kelt tésztákat jelent, a második hagymásvért kenyéren, a krumplis-kolbászba pedig valóban töltenek fött burgonyát, a hússal fele-fele arányban. A csokonyavisontai csapatban a polgármester, Harasztia Attila is szerepet vállalt. Az ő specialitásuk az évek óta nyertes forralt bor, ezen kívül finom pálinkákkal és még finomabb ételekkel nyűgözték le a zsűrit, és a kilátogatókat, akikből ezúttal sem hiány. a hajnalban kezdődő esemény az eredményhirdetéseket követően késő este ért véget vacsorával.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!