Bogrács mellett készült tészta került a drávai halászlébe

A Dráva parton, helyben készített tészta is került a tányérokba a barcsi halászléfőző versenyen. Van aki, a passzírozott, van, aki halszeletes halászlére esküszik. Van, aki hígan, van aki sűrűn és van aki tésztával szereti. Mindegyiket kóstolhattak tegnap az érdeklődők Barcson.
 

19 csapat mérte össze tudását a III. Nemzetközi Dráva-menti Halászléfőző Versenyen, de nem csak 19 kondér alatt éget tűz. Voltak csapatok, ahol 2-3 különböző méretű üstben főztek, volt ahol több kisebben és volt ahol babgulyás is készült.
A verseny lényege, hogy az előkészületek is a Dráva parton történjenek, de ettől még a halakat mindenki megtisztítva hozta. Viszont, a belevalót még a tésztások is helyben gyúrták. Mindenki nagy meglepetésére előkerült a gyúródeszka, a liszt, és kiderült Tóth Tamás nem csak pálinkát tud készíteni, és a tésztagyúrási technikáját megtanította a jelenlévőknek is. Így Rideg Gábor csapatánál helyben készült tésztát kínáltak a bajai halászlé mellé.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!