Bevándorló svábok és kiránduló németek

A héten, a jövő héten, és az azt követő héten is találkoznak a barcsi német nemzetiséghez tartozók, sőt barátaik is. Előadás, kirándulás egyaránt vár rájuk.
Mint arról korábban mi is beszámoltunk, szeptember 24-én, pénteken két előadás is foglalkozik a németek Magyarországra telepítésével, ezeket Horváth Károly és Rózsás Márton tartják, a következő hétre pedig kirándulást szerveztek.

 

Domonkosné Rippel Éva, a Barcsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerkesztőségünknek elmondta, hogy minden hétre jut egy-egy programjuk. Október 13-án pl. újra előadásokkal várják majd az érdeklődőket, de előtte, október 2-án kirándulni megy a barcsi közösség. Mégpedig Mecseknádasdra, ahova 1718-tól telepítettek többek között Hessenből, a Rajna-vidékről és Frankföldről – de még számos egyéb helyszínről – hívott katolikus családokat. A település élénken őrzi egykori szerb, török és az azt követő német múltjának emlékeit. Megnézik a barcsiak majd a Várhegy kilátót, a Mesterségek házát, a Német Nemzetiségi Tanösvényt, a Német házat és a Klimó György Püspök építtette Szent György-templomot is.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!