Bértámogatás a vendéglátás- turizmus ágazatban

November 11-én megjelent az új rendelet, amiből kiderül, miféle mentőövre számíthatnak a vendéglátásban és turizmusban tevékenykedő vállalkozások. Ez is témája a Barcsi Krónikának.

Hétfő este ismét jelentkezett a HÍD TV Barcsi Krónika című műsora, melynek vendége a KISOSZ elnökségi tagja, Takács Tibor volt. A barcsi vállalkozó beszélt arról, hogy a rendelet hatályba lépéséig nagyon rövid volt az idő, és miután jogász kell annak pontos olvasatához, az elmúlt napok a kereskedők vendéglátók számára az értelmezéssel telt. Kiderült azokra az éttermekre vonatkozik a bértámogatás és a járulékfizetési kedvezmény, akik az 5610 TEÁOR szám alá jelentkeztek be, vagy az Éttermi, mozgó vendéglátás mellett a rendezvényi étkeztetés (TEÁOR 5621) tevékenységet választották.

Az italszolgáltatók közül pedig, aki a TEÁOR 5630 alá tartozik.
A sok még felmerülő kérdésre minden nap érkezik egy-egy válasz. pl. Ma már tudni, hogy a szálláshely-szolgáltatók is kapnak segítséget. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) regisztrált szálláshelyek esetében az állam megtéríti a szálláshely-szolgáltató részére az NTAK-ban 2020. november 8. napjáig regisztrált foglalások után számított nettó bevétel 80%-át.
A bértámogatás feltétele minden esetben a tovább foglalkoztatás, minimum november hónapra.
A Barcsi Krónika elérhető a BarcsMédia honlapján is.
Fotó:vg.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!