Bemutató előtt a Töredék életek című holokauszt film

Még az idei év vége előtt a nagy közönség is megismerkedhet a Töredék életek című holokauszt filmmel. Erről Balogh Imre beszélt a Kopogtatóban.  A Dráva Hullám vasárnapi műsorában a Somogy Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője elmondta, hogy 2014-ben, a holokauszt emlékévben a nemzetiségi önkormányzatok  társulása sikeresen pályázott  egy dokumentumfilm létrehozására. A  roma holokauszt feldolgozását  a tabutémák után nyomozó Pesty Fekete Dobozra, és Pesty Lászlóra bízták.

 

A dokumentum film 2016-ban elkészült, és az idei megyei rendezvény alkalmával mutatták be először a holokauszt megemlékezés résztvevőinek, Babócsán. Kis finomítások és utómunka után a tervek szerint a nagyközönség ez év vége fele ismerkedhet meg a Töredék életek című dokumentumfilmmel.

A film a romák magyarországi elhurcolását mutatja be Somogy megyei párhuzammal, túlélőkkel és túlélők leszármazottjaival készült interjúk segítségével. A forgatási helyszínek között Kálmáncsa és Bolhás valamint Zala megye is ott van.   A Töredék életeket oktató csomagnak szánják általános és középiskolások valamint egyetemi hallgatóknak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!