Békefi Fanni és Raffainé Gerlecz Mónika az Év olvasója

Több mint százan fordultak meg Könyvesvasárnap a Barcsi Városi Könyvtárban, ahol gyermekszínházi produkció is várta a látogatókat és átadták az Év olvasója díjakat.

Sziács Lászlóné, a könyvtár igazgatója számolt be szerkesztőségünknek a sikeresen záródott egyhetes programról. Mint mondta már a Magyar népmese napja alkalmából is több mint százan vettek részt az előadáson, most vasárnap ismét teltház volt, amikor a Grimask Színház szórakoztatta a közönséget. Az előadás előtt és után a gyermekkönyvtárban csillámtetkóval és lufihajtogatással kedveskedtek a gyerekeknek. Ezen a délelőttön adták át a helyi elismeréseket is a kiemelkedő könyvtárhasználóknak. 2023-ban, az Év olvasója lett a felnőtteknél Raffainé Gerlecz Mónika, a gyermekeknél Békefi Fanni. Mindkettőjük örökös tagságot is nyert a díj mellé.
Mint megtudtuk, a hétfői egészségnap is nagyon eredményes volt, a csütörtöki Út a városhoz nevet viselő helytörténeti előadás pedig igazán jó hangulatú, interaktív, párbeszédes programmá változott. Köszönhető ez annak is, hogy az elmúlt 50-60 évet is érintette Rózsás Márton helytörténész, nem csak a régmúltat, és így a felidézett események szereplői, tanúi közül is többen megszólaltak az est folyamán.
A tartalmas hét, akárcsak a könyvvásár véget ért vasárnap, de hamarosan újra várják kísérőprogramok a könyvtárlátogatókat, október 12-én pl. új kiállítás nyílik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!