Befejeződött a Zöld város fejlesztés Barcson

Befejeződött a Zöld város fejlesztés Barcson. A közel 510 millió forintból megvalósult beruházás célja volt, hogy Barcs belvárosának továbbfejlesztésével javuljon a város belvárosi területének általános környezeti állapota, miközben a város egy fenntartható fejlődési pályára áll.

A projekt középpontjában álló zöldfelület fejlesztések és az infrastruktúra elemek megújításának eredményeként erősödött az önkormányzat és a helyi vállalkozások együttműködése, ezáltal a helyi gazdaság fejlődése, a foglalkoztatás bővítése hosszú távon stabilizálódik. A településfejlesztési koncepcióban rögzített középtávú cél, hogy egy olyan fenntartható gazdaságfejlesztési stratégia mentén valósuljanak meg a városrehabilitációs beavatkozások, ami a város lakosságának megtartását is segíti. A fejlesztésekkel a város lakosságának életminősége is javulni fog, az ő igényeik is figyelembe vételre kerültek a tervezés során. A projekt több kisebb, egymással kapcsolatban álló projektelem felfűzésével valósult meg. A beruházás négy közterületre összpontosított, a Testvérvárosok parkja és környezete, a Köztársaság utcai park, a Hősök tere és a FIP park fejlesztése szerepelt a projektben.

A Hősök terén új térburkolattal és köztéri bútorokkal valósult meg a fejlesztés a meglévő növények védelme mellett történő füvesítéssel. A Testvérvárosok parkjában a gyalogos hálózat átgondolása alapján készült új térburkolat, és a füves, növényes területek bővítése mellett két színpaddal, pavilonokkal, új köztéri bútorokkal, többek között „Dráva kavics” elnevezésű kőpadokkal gazdagodott a terület. Emellett egy kisebb pihenőliget is helyet kapott, így a köztéri elemek látványa biztosított. A FIP park kulturális és sportolási célú hasznosításának bővítése érdekében új színpad és futópálya kialakítására került sor közcélú vizesblokk létesítésével egyetemben. A Köztársaság utcai fásított, növényesített füves parkot a közlekedési irányokban új térburkolattal és köztéri bútorokkal látták el, a már meglévő játszóteret új kerítéssel és eszközökkel fejlesztették. 

Az 509 765 300 Ft összköltségű, 100%-ban támogatott TOP-2.1.2-16-SO1-2017-00001 kódjelű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!