Barcsra érkezik a Magyar Posta utazó kiállítása

Barcsra érkezik a Magyar Posta utazó kiállítása, mely az Erkel Ferenc utcai nagy parkolóban tekinthető meg  augusztus 30-án.
A magyar posta függetlenné válásának 150. évfordulójára a Postamúzeum utazó kiállítással emlékezik. A ma postai célokra használt legnagyobb, 18 tonnás teherautóban berendezett kiállítás május 4-én indul országjáró útjára, megáll azokon a településeken, melyeken 150 éve nyílt először postahivatal, ellátogat országos fesztiválokra, a Magyar Posta által szervezett nagy rendezvényekre, és feltárja rakterét az útvonalába eső településeken.

 

A kiállítás bemutatja magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A hagyományos muzeológiai eszközök mellett a legmodernebb kiállítási technika segítségével 150 éves múltunk jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsolták, aki életnagyságban, szemtől szemben jelenik meg a látogatóval. Az utazó kiállításnak októberben, a Postai Világnapon zárul öt hónapos körútja.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!