Barcson valóban helyi termék volt a szentelésre váró kenyér

Helyben termett búzából, helyben őrölt liszttel, helyben készült az ünnepi kenyér Barcson. Karvalics Ottó polgármester úgy fogalmazott „Ennél többet nem tudunk adni, azt hiszem ez a kenyér most valóban a mienk!”
 

A település első embere elmondta, „tavaly is helyi búzából és helyi sütésű kenyerünk volt, de idén elmondhatjuk, hogy helyi őrlésű is a kenyerünk. Elindult a malom a megyében egyedülállóan, egy kis malom, amely én úgy gondolom, hogy nagyon fontos, mert egyfajta olyan szolgáltatást, ellátást biztosít, amire minden nagyobb településnek és környékének szüksége lenne.”  Az pedig külön öröm, hogy a Somogyban, helyi gazdáktól összegyűjtött gabonából helyben készült lisztet, helyi pékség dolgozta fel. Az Egervári pékség az egyetlen ilyen vállalkozás mely életben maradt, és szívesen vállalta a kenyerek megsütését.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!