Barcson összetartanak a nemzetiségek

A nehéz idők összekovácsolják a közösségeket, de Barcson sosem okozott problémát a roma és nem roma származásúak együttműködése. Többek között ez is elhangzott az ide Összetartozás Napja eseményen.

Egész pontosan a polgármester, Koós Csaba fogalmazta meg ezt a gondolatot, melyhez hozzáfűzte, hogy az előttünk álló nehéz időszakban is szükség lesz a közös munkára, közös gondolkodásra.
Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke, Balázs János díjas roma szakember, a nap díszvendége úgy fogalmazott, az összetartozást nem kell hangsúlyozni, hisz a Kárpát medencében 600 éve élnek együtt a romák a többi nemzettel, vagyis többet voltak együtt, mint külön, így a történelem összekapcsolja a nemzetiségeket. Tatai Ferenc, a Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője a téma kapcsán úgy fogalmazott, minden magyar településen élő, minden magyar állampolgár együvé tartozik. Nincs különbség köztük, és örül, hogy már a romákra nagyon jellemző belső megosztottság is a múlté. Összetartanak, már nem nézik, ki a romungro, beás vagy lovári.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!