Barcson öntik össze Somogy búzáját

Barcson gyűlik idén a Magyarok Kenyerének somogyi lisztje. A jelenlegi tervek szerint Barcs is szerepet vállal idén a Magyarok kenyere programban. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete Somogy nyolc pontján gyűjti a búzát, melyet aztán augusztus közepén a Dráva partjára szállítanak, ahol összeöntik és megőrlik a felajánlott termést. Ezt követően juttatják el annak egy részét várhatóan Pécsre, ahol immár hetedik alkalommal készül el a Magyarok kenyere. A fennmaradó terményből helyi kenyér is készül. Az elképzelések szerint azonban nem csak kenyér lesz a somogyi búzából, hanem a rászorulók is részesülhetnek a barcsi malomban őrölt szemes terményből. Az egyik kaposvári húsüzem pedig kolbászt ajánlott fel a rászorulóknak a friss kenyér mellé. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!