Barcson járt a Gasztroangyal

Tárcsán és roston sült vaddisznó csülök, valamint horvát szirom kalács készült a Gasztroangyal barcsi forgatásának második napján. A Kárpát-medence legszebb helyeit és legjellegzetesebb ételeit bemutató televíziós produkció két napra Barcsra költözött. 

Az első napon a fürdő területén parázson sült halételek  készültek, a nemzeti park drávaszentesi központjában libapörkölt, a második napon pedig újabb két helyszínen két étel került be a műsorba. A vadászhölgyek a 9-es tónál vaddisznó csülköt sütöttek tárcsán, roston gombával. Ehhez az ételhez a sárga gévagombát, vagy ahogy itt hívják „gíva”gombát,  Borbás Marcsi műsorvezető szedte, miközben a darányi betyárral járta az ősborókást. A nap zárásaként pedig a helyi hagyományőrzők segítségével elkészítették a jellegzetes horvát sós-túrós, vagy más nevén a szirom kalácsot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!