Barcson is indul Petőfi Klub

Petőfi 200 néven emlékév indul Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján. Petőfi Klubok hálózata indul az egész Kárpát-medencében, nálunk is.
A Magyar Országgyűlés 2020 decemberében döntött arról, hogy a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi-emlékévvé nyilvánítja a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alkotója születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt tevékenysége a reformkor szellemiségét tükröző Petőfi Klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása, amelynek elindulását Kásler Miklós miniszter március 11-én jelentette be.  

A program – a kezdeményezők szándéka szerint – a reformkor szellemiségéhez méltó kulturális alkalmakat juttat a településekre, amely alkalmak közvetlen lehetőséget teremtenek a nemzeti értékek megismerésére, történelmi, művelődéstörténeti és szépirodalmi tudásbővítése, szórakozásra, továbbá a személyes és közvetlen kapcsolatokra építő, azokat erősítő közösségi együttlétekre és az online kapcsolódásra is. A Petőfi Klubok megvalósulásával idén 100 (88 magyarországi és 12 külhoni) település kapcsolódhat a program keretében megvalósuló kulturális programokhoz, míg 2023-ban további 100 település csatlakozik a Kárpát-medencei klubhálózathoz. A sikeresen kapcsolódó települések közé tartozik Barcs is, ahol szintén április negyedikét követően indulnak a kulturális programok, illetve egy klub már működik, a kézimunka szakkör, ahol a nemzeti ünnepre pl. horgolt kokárdákat készítettek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!